Veseli smo, da vam lahko sporočamo, da FEE Portugalska vabi enega (ali 2  ) od naših Mladih poročevalcev za okolje, da pridejo in spoznajo krajinski park Noudar, v lepi portugalski pokrajini Alentejo.

To vabilo je za misijo, v kateri Mladi poročevalci za okolje (YRE) izvedejo terensko delo, ustvarijo intervjuje za poročila, ki se nato objavijo v nacionalnih medijih in v mednarodni mreži YRE.

Misija se začne 7. aprila in bo traja 6 dni, do 12.aprila. Mladi novinarji bojo spoznali krajinski park in njegov ekosistem, trajnostni turizem, ki se izvajajo v regiji, kot tudi vpogled v to, kako so zgradbe Alqueva Dam-a imele vpliv v skupnosti in divjini.

Vse kar mora Mladi poročevalec za okolje storiti je, da pride 6. aprila na letališče v Lizboni od tam naprej je naprošen, da poroča, kar je videl in se naučil iz izkušenj med sodelovanjem v misiji, v notranjosti enega izmed najlepših in cenjenih ekosistemov, ki ga ponuja Portugalska. Torej, vse kar morate storiti je, da prinesete svoj prenosni računalnik, fotoaparate in željo po znanju in se nam pridružite v tej avanturi v Naravnem parku Noudar.

Če se želite prijaviti na misijo na Portugalskem napišite, do 19. Marca, prijavno pismo, kjer navedete, zakaj bi izbrali prav vas.


Portugalska organizacija, FEE- Portugal: Associação Bandeira Azul da Europa (ABAE), bo poskrbela za mlade novinarje od letališča naprej, za bivanje, nastanitev in prehrano krije FEE Portugalska, ter jih nato pripeljala nazaj do letališča.

Attachments:
Download this file (PresentationYREMissionAlentejo2014.pdf)PresentationYREMissionAlentejo2014.pdf[ ]2161 kB


Kontakt nacionalne koordinacije
Program Mladi poročevalci
Društvo DOVES-FEE Slovenia
Cesta solinarjev 4
p.p. 213
6321 PORTOROŽ
Tel: +386 41 379 496
Mail: info@mladiporocevalci.si
Web: www.mladiporocevalci.si


Vodja projekta: Maja Kobal

Kontakt DOVES-FEE SLOVENIA
Društvo DOVES - FEE Slovenia
Cesta solinarjev 4
p.p. 213
6321 PORTOROŽ
tel: +386 0599-555-50
Mail: info@drustvo-doves.si
Web: www.drustvo-doves.si

Predsednik: Fiorenzo Lupieri